Sundar Pichai, l’estrella en ascens de la nova Google, o sigui d’Alphabet

Aquest tamil de 43 anys assumeix des d'avui la direcció de Google

VilaWeb
Redacció
11.08.2015 - 10:26
Actualització: 11.08.2015 - 12:26

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Google va anunciar un canvi sorprenent i molt important: la conversió en Alphabet. El nou conglomerat vol reorganitzar la que és una de les principals empreses del món i donar un paper específic a les àrees més innovadores, aquelles que treballen amb coses tan allunyades d’internet com la salut o els cotxes. Allò que coneixíem per Google fins ara tindrà un pes substancial, però no ho serà tot. Al darrere d’aquest gran canvi hi ha el tamil Pichai Sundararajan, més conegut per Sundar Pichai. Ahir va ser nomenat CEO de Google, en el marc de la gran reestructuració que dóna pas a Alphabet.

Pichai serà el màxim responsable a partir d’ara de Google, una empresa que coneix bé. També ha estat el responsable del llançament de productes molt populars dins l’empresa. Així, la barra d’eines de Google, el Chrome, el GMail i fins i tot l’Android han estat responsabilitat seva en el moment de ser posats al mercat. S’ha guanyat fama de ser molt bon gestor malgrat que la presentació de Chrome, el seu primer gran producte, va ser un autèntic desastre. La seva promoció a la direcció de Google deixa les mans lliures als fundadors de l’empresa i especialment a Larry Page per a dedicar-se als projectes més innovadors, que són els que més l’apassionen. Tret de YouTube, Pichai dirigirà totes les empreses de software i internet del nou conglomerat.

Pichai és un tamil de l’Índia (els tamils són una nació partida entre l’Índia i Sri Lanka) que va entrar a treballar a Google el 2004. Els qui el coneixen diuen que sap moure’s molt bé, que crea grans equips de treball i que esquiva sempre amb molta habilitat les situacions de conflicte. Larry Page ha dit d’ell que té una gran visió de futur i ha destacat també el fet que Google a partir d’ara serà dirigit per un ciutadà de l’Índia, parlant d’una llengua minoritària.

Alphabet reorganitza Google
La promoció de Pichai és motivada per la conversió de l’empresa que fins ahir era Google Inc. a Alphabet. Alphabet serà un conglomerat industrial dins el qual hi haurà Google, amb totes les unitats de software i internet, tret de YouTube, però també unes altres empreses que fins ara eren part de Google i que ara passaran a ser independents. Entre aquestes destaquen Calico (dedicada a investigar com es pot fer durar més la vida humana),  Google X Labs (que entre més coses es dedica a drons i aviació) o Ventures i Capital (les empreses de capital risc de Google).

Els dos fundadors de Google, Larry Page i Sergei Bin seran a partir d’avui el CEO i el president d’Alphabet.

 

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes