Vuit persones, pel cap baix, han mort i 342 més s’han vist afectades per un brot de còlera registrat en diversos estats del Sudan, segons el Comitè Central de Doctors Sudanesos.

En el seu informe, l’organisme ha indicat que els casos han estat detectats a la capital, Khartum, i els estats de Gazira i Mar Roig, tal com ha recollit el diari local ‘Sudan Tribune’.

‘Aquests casos han de ser gestionats amb total seriositat per garantir la seguretat dels pacients i impedir la difusió de l’epidèmia’, ha assenyalat.

Així, el Comitè Central de Doctors Sudanesos ha reclamat a les autoritats que apliquin mesures per contenir i acabar amb el brot, i ha demanat a més que n’anunciïn els resultats ‘amb total transparència’.

El setembre del 2016, el Ministeri de Sanitat va confirmar la mort de cinquanta-cinc persones per un brot d’escherichia coli a l’estat del Nil Blau, descartant que es tractés de còlera.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]