El Japó està sorprès per l’arribada a les seves costes de vaixells molt elementals que viatgen a la deriva i que tenen dins cadàvers en un avançat estat de descomposició. Des de l’octubre han arribat a les costes japoneses onze d’aquestes petites embarcacions, que no presenten massa senyals ni porten papers que permetin la identificació dels seus tripulants.

Pel punt de la costa on arriben i les marees els experts creuen que són vaixells que deuen provenir de Corea del Nord però no troben cap explicació al fet que no portin ni un sol document ni una senyal que els identifiquin. Hom creu que podrien ser pescadors furtius que intenten esquivar les autoritats nordcoreanes però que acaben perden el control de les seves fràgils embarcacions.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.