El gegant tecnològic japonès Sony ha anunciat que s’afegeix a Amazon, Nvidia, Ericsson i LG i no assistirà al Congrés Mundial de Telefonia Mòbil (MWC), entre el 24 al 27 de febrer a Barcelona, a causa de l’alerta sanitària mundial pel coronavirus. Avui també han anunciat la seva absència al congrés dues companyies més: l’alemanya Gigaset i les xineses Umidigi i Ulefone. En canvi, Huawei ha anunciat que sí que hi assistirà.

A més d’aquestes empreses, Samsung, una de les companyies clau del congrés, ha anunciat que hi reduirà la presència de directius i personal. Arran d’aquesta cadena de baixes, l’organització tem que l’esdeveniment perdi molta força, tot i que de moment no ha parlat pas de suspendre’l. El govern també ha dit que no és previst que se suspengui ni es canviï de data.

Sony ha penjat aquest comunicat a la seva pàgina web:

«Sony ha seguit molt el desenvolupament de la situació arran del brot del coronavirus, pel qual l’Organització Mundial de la Salut va declarar l’emergència global el 30 de gener de 2020.

Posem per sobre de tot la seguretat i el benestar dels nostres clients, col·laboradors i treballadors; per això hem pres la difícil decisió de retirar-nos del MWC 2020 de Barcelona.

La conferència de premsa de Sony es farà a les 8.30 am (CET) el 24 de febrer al vídeo en el nostre canal de Youtube Xperia

GSMA, l’organització del Mobile World Congress, ha anunciat noves mesures de seguretat per a prevenir el coronavirus. A la fira no hi podrà accedir ningú que hagi estat a la Xina menys de catorze dies abans –s’haurà d’acreditar amb el passaport o un certificat mèdic– ni qui provingui de la província xinesa de Hubai, epicentre del brot. Hi ha més mesures previstes per l’organització: establir controls de temperatura o exigir que tots els assistents certifiquin que no han estat en contacte amb ningú infectat.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb