Un jutge de Barcelona ha admès a tràmit la denúncia dels encarregats del muntatge del Sónar per presumpta vulneració del dret de vaga arran de la decisió de la Fira de Barcelona de contractar una altra empresa per substituir els treballadors que secunden la vaga, segons que ha avançat RAC1 i ha confirmat l’ACN. Ara el jutge haurà de determinar si dicta mesures cautelars. 

Mentrestant, els nous treballadors contractats per la Fira van fent feines de muntatge, segons que han confirmat a l’ACN fonts de l’ens, també pendent de la resolució judicial. Dijous passat, els muntadors van començar una vaga prevista fins dissabte, i des d’aleshores han protestat unes quantes vegades davant la porta del recinte. Demanen que la subrogació dels seus contractes formi part del plec de condicions del concurs per a les empreses que organitzin esdeveniments en les seves instal·lacions de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat. En principi, el Sónar ha de començar aquest dijous, fins dissabte.

El col·lectiu en vaga diu que fa quinze anys que s’encarreguen de muntar els elements aeris dels esdeveniments que s’organitzen a la Fira de Barcelona sigui quina sigui la companyia que hagi guanyat el concurs.

Hores abans de començar la vaga, la Fira de Barcelona va garantir que el Sónar es faria ‘amb normalitat’, tot i l’anunci dels treballadors. En un comunicat, va lamentar la manca d’acord per a evitar el conflicte en la reunió entre el comitè de vaga, l’empresa i representants de la Fira. Aquests darrers, però, no van arribar a participar en la mediació oficial tot i que sí que hi ha hagut contactes informals.

Enguany, el Sónar es fa de manera excepcional al juliol perquè durant tot el mes de juny el recinte de l’Hospitalet de Llobregat va estar ocupat per la fira de maquinària tèxtil ITMA, que requeria tres setmanes de muntatge i una més de desmuntatge per la complexitat de la maquinària exposada.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.