Som el meu vot i el teu. El de cadascú de vosaltres. Som tots els qui ens hem trobat tan sovint al carrer. Som els qui ens hem donat les mans, agafats des del Voló fins a Vinaròs. Som els qui hem cridat que els carrers seran sempre nostres. Som la gent que va pujar a Arenys de Munt a somniar i els qui vàrem defensar el somni fet real als col·legis electorals. Contra la fúria i l’odi, contra el feixisme uniformat.

Som tots els qui llegim tant i debatem encara més, els qui posem argument sobre argument. Som els qui vàrem fer somriure la Muriel Casals aquell 27-S i els qui vam ser capaços de transformar Brussel·les en una ciutat catalana. Som la muralla on s’estavella el règim. Sí, el règim. Som els qui pengem els retrats dels indignes cap per avall i els qui alcem ben amunt les banderes. Som aquells qui ens vestim de groc, ens pintem de groc, ens rebel·lem en groc. Contra la fúria i l’odi, contra el feixisme descontrolat.

Som els qui, pulcrament, hem reivindicat una vegada i una altra la democràcia. Els qui enganxem microcartells, brandem pancartes i pintem llaços. Som els qui podem aturar el país quan volem. I ho sabem. Som els qui no preguntem a ningú d’on ve, sinó només si vol caminar amb nosaltres. Som els qui diem Òc i diem Sí. Sempre. La gent que fa de les cançons una arma i del combat per un país millor una forma de viure. Contra la fúria i l’odi, contra el colp d’estat.

Som els qui no oblidem ni un minut aquells de nosaltres que són a la presó i a l’exili. Som Jordi i Jordi. I Oriol i Quim. I Carles i Clara i Toni i Meritxell i Lluís. Tots nosaltres som Jordi i Jordi i Oriol i Quim i Carles i Clara i Toni i Meritxell i Lluís. Som els qui engalanem els balcons amb els colors de la llibertat. Contra la fúria i l’odi, contra l’Espanya hereva de Franco que no ha sabut canviar, que no vol canviar, que no canviarà mai.

Som els qui avui votarem i ens alçarem demà disposats a prosseguir. Passe què passe. Perquè no hem arribat fins ací per rendir-nos davant res i encara menys davant ningú. Perquè som els qui ja hem canviat aquest país com un mitjó i ho volem continuar fent. Perquè el 27 d’octubre vam viure la llibertat i qui ha viscut la llibertat té més forces per a viure. Perquè volem una pàtria lliure, lluminosa i alta. I la fabriquem en cada col·loqui, en cada debat, en cada encartellada, en cada manifestació, en cada article, en cada llibre, en cada whatsapp, en cada reunió, en cada míting, en cada ocupació, en cada piulada, en cada concert, en cada papereta que posem en cada urna. Contra aquells qui ens diuen que sempre guanyaran els mateixos, contra aquells qui es pensen que la llei pot passar per damunt de la voluntat popular.

Som perquè volem ser. I és això que no han entès que no tenen cap manera d’aturar. De manera que ara, amb tota la tranquil·litat del món, via fora. Vestiu-vos com bonament us plaga, eixiu al carrer i aneu a votar, que ja hem fet molt i tot allò que ens queda per fer ho tenim a l’abast de la mà i és possible.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb