El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, té pressa, a causa de l’ofec financer del País Valencià. Confia que el govern de Pedro Sánchez, que encara no ha estat investit, aprovi com més aviat millor, ‘si pot ser al juliol’, la reforma del model de finançament autonòmic.

Soler espera que Sánchez convenci tots els grups per donar suport al canvi de model, encara que els independentistes no hi siguin. El conseller ha explicat que la iniciativa correspon al govern espanyol, amb l’acord del Consell de Política Fiscal i Financera, però no pot passar d’aquesta legislatura.

El govern valencià, en tot cas, demanarà el compliment de l’article 156 de la constitució espanyola, d’equitat i suficiència horitzontal entre territoris, ‘però primer vertical’. Des del seu punt de vista, Múrcia, les Balears, Catalunya, Andalusia i el País Valencià podran millorar sense perjudicar ningú, perquè les comunitats més ben finançades podran aspirar a estar encara millor. Segons ell, estan d’acord en el fet fonamental, malgrat les seves estratègies diferents.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.