Soler diu que les ajudes de Xarxa Llibres es troben exemptes de tributació a l’IRPF

  • El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha assegurat este dimecres que, en principi, les ajudes de Xarxa Llibres estan "exemptes de tributació a l'IRPF", segons es desprèn de la informació facilitada per l'administració estatal al Consell.

VilaWeb
Redacció
29.06.2016 - 18:43
Actualització: 30.06.2016 - 01:48

VALÈNCIA, 29 (EUROPA PRESS)

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha assegurat este dimecres que, en principi, les ajudes de Xarxa Llibres estan “exemptes de tributació a l’IRPF”, segons es desprèn de la informació facilitada per l’administració estatal al Consell.

Així ho ha assenyalat en les Corts davant de la pregunta del diputat de Ciutadans David de Miguel cap a les “conseqüències tributàries” d’este programa de gratuïtat de llibres de text davant de la “inseguretat jurídica” existent entre les famílies respecte a la tributació de les mateixes.

El conseller ha explicat que segons l’article 7.j de la Llei d’Impostos de la Renda de les Persones Físiques que indica que les ajudes per a adquisició de llibres de text i material curricular estan emparades per l’exempció de tributació, i ha explicat que la Conselleria d’Educació es va dirigir a la d’Hisenda per a conèixer les repercussions tributàries.

En tractar-se d’un impost estatal, la Conselleria d’Hisenda ha plantejat en gener una consulta a la Direcció de Tributs del Ministeri d’Hisenda com a òrgan competent en consultes tributàries sobre IRPF, que va respondre el maig recordant l’exempció d’este tipus d’ajudes a l’adquisició de llibres de text, referint-se al citat punt de la llei.

Per esta raó, Soler ha indicat que, “en principi, i del sentit que ha expressat l’administració estatal”, cap concloure que estes ajudes es troben exemptes de tributació a l’IRPF.

Alhora, el conseller d’Educació, Vicent Marzà, ha respost també una pregunta del diputat de Ciutadans Antonio Subiela sobre qui donarà el vistiplau als llibres tornats pels pares perquè formen part del banc de llibres, especialment en el primer cicle de primària i ha qüestionat què passarà si un xiquet no lliura cap llibre “en condicions”.

Sobre esta qüestió, ha dit que en l’ordre es regula el funcionament del banc de llibres i ha reiterat que l’objectiu és crear un banc de llibres, perquè del contrari l’ajuda seria “un bo llibre” i ha explicat que tenint en compte que en primer cicle de primària s’utilitzen molt els llibres per a lectoescritures, conscients que la majoria quedarien “inservibles” si es preveu un bo llibre per a esta etapa.

En tot cas, ha remarcat que els 100 euros abonats a les famílies no s’hauran de tornar en cap cas i que els altres 100 sí estan condicionats que els llibres estiguen en bon estat, “servibles”. Ha matisat que “tot el món sap quan es pot utilitzar o no” un llibre i ha indicat que s’ha donat als mestres dues hores setmanals perquè s’encarreguen d’este procés, de manera que “hi ha temps suficient”.

Alhora, ha explicat que quan lliuren els llibres les famílies han de complimentar una instància en el lloc web i quan els centres comproven que estan en bon estat ho confirmaran en una pestanya del programa informàtic perquè els municipis alliberen el pagament, evitant així que hagen de fer cap cua.

Marzà ha defensat el programa, tot i que ha dit que, “evidentment” ha de millorar i en això treballen, i ha indicat que l’objectiu és “que ningú més haja de passar vergonya en dir-li al mestre que no pot comprar els llibres al seu fill”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any