MOSCOU, 2 (EUROPA PRESS)

L’Exèrcit del règim sirià, amb l’ajuda de les forces russes, ha aconseguit recuperar el control de tota la ciutat de Palmira després d’una nova ofensiva contra el grup terrorista Estat Islàmic, ha anunciat Moscou aquest dijous.

El portaveu del Kremlin, Dimitri Peskov, ha afirmat que el ministre de Defensa, Sergei Shoigu, ha confirmat l’èxit de l’operació al president rus, Vladimir Putin, segons l’agència de notícies oficial Sputnik.

Estat Islàmic es va fer per primera vegada amb el control de Palmira el maig del 2015, però el març del 2016 els milicians de negre es van veure obligats a retirar-se després d’una ofensiva de forces sirianes i russes. El desembre, el grup terrorista va tornar de nou a controlar la ciutat.

Durant les etapes en les quals Estat Islàmic ha dominat Palmira, ha destruït monuments de gran rellevància històrica, com l’Arc del Triomf i els temples de Baalshamin i Bel.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]