El Síndic de Greuges de Barcelona investiga el cost de les estades del rei d’Espanya al Palauet Albéniz

L'organisme denuncia que els comptes de l'ajuntament no reflecteixen una partida concreta sobre les despeses del recinte · El consistori té un conveni de col·laboració amb la monarquia espanyola

VilaWeb
El rei d'Espanya Felip VI en una estada al Palauet Albéniz
Redacció
30.06.2022 - 10:59
Actualització: 30.06.2022 - 12:19

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Sindicatura de Greuges de Barcelona ha iniciat una actuació d’ofici per conèixer l’ús del Palauet Albéniz per part de la Casa Reial i les despeses que suposa a l’administració pública. L’actuació arriba arran que s’hagi tingut coneixement que les estades del Rei al palau han suposat una despesa per a les arques municipals en els darrers anys.

La sindicatura denuncia que els comptes del consistori no reflecteixen una partida concreta que permeti de constatar les despeses ocasionades per les estades ni les generades pel manteniment del recinte. L’organisme és conscient que existeix un conveni de col·laboració amb la monarquia espanyola, però no hi ha tingut accés tot i fer-ne una petició a través del portal de transparència.

Conèixer el contingut del conveni i les despeses

L’objectiu és conèixer el contingut del conveni de cessió d’ús, constatar el nombre d’estades des de l’any 2017 i les despeses municipals ocasionades per les visites de la Casa Reial al Barcelona –tant al Palauet com en qualsevol altra immoble municipal– i saber-ne les despeses. Per altra banda, també vol saber les ocasions en què s’ha destinat a usos ciutadans i municipals, les despeses associades a càrrec del pressupost, identificar el nombre de peticions d’ús, les respostes de l’ajuntament i les previsions que hi ha per obrir l’espai a la ciutadania.

El Pavelló Reial de Montjuïc, conegut com a Palauet Albéniz, és un edifici ubicat a Barcelona i propietat de l’ajuntament. Des del 31 de desembre de 2020 forma part dels béns immobles municipals i s’utilitza de manera ocasional per a actes institucionals i com a residència del rei d’Espanya quan visita la ciutat.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes