La Moncloa de moment no vol pronunciar-se sobre la decisió de la justícia alemanya d’extraditar Puigdemont només pel delicte de malversació, i no per rebel·lió o desobediència. Fonts de l’entorn del president Pedro Sánchez han apuntat que executiu espanyol ‘no es pronuncia sobre les decisions dels tribunals espanyols i tampoc ho farà sobre la justícia alemanya’, però han afegit que ‘el que el govern desitja és que la justícia pugui fer la seva feina amb tots els encausats’. Sí que és previst que Sánchez faci des de Brussel·les una valoració.

Per la seva banda Mina Andreeva, una de les portaveus de la Comissió Europea, preguntada sobre si creuen que la resposta d’Schlewig-Holstein demostra que l’acusació de rebel·lió a Espanya és ‘desproporcionada o no’, ha rebutjat de valorar la decisió alemanya al·legant que la Comissió Europea ‘mai comenta decisions de les autoritats judicials independents’ dels estats.

En la mateixa línia tampoc no ha fet cap comentari respecte al fet que a l’estat es mantingui que hi va haver delicte de ‘rebel·lió’, pel qual els polítics presos podrien arribar a complir fins a 30 anys de sentència.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb