manifest erc barcelona en comu

Una setantena de personalitats del món polític i cultural han signat un manifest que demana un pacte entre ERC i Barcelona en Comú per formar govern a Barcelona. Entre els signants, hi ha David Fernàndez, Míriam Hatibi, Arcadi Oliveras, Jaume Roures, Toni Soler, Joan Tardà, Joan Manuel Tresserras i Rubén Wagensberg.

El manifest diu que la millor opció per a la ciutat és un acord entre ambdues forces polítiques ‘per conformar un govern fort, d’esquerres i compromès amb els drets civils i democràtics’. Considera que seria ‘un govern inèdit’ a la política catalana ‘perquè uniria per primera vegada un partit independentista amb un de confederalista, amb l’objectiu clar de liderar la ciutat per garantir els drets socials de la ciutadania com ara l’habitatge, el treball amb salaris dignes, l’educació, la cultura, la mobilitat, la lluita contra el xoc climàtic i la contaminació, el feminisme, els drets LGTBI i les cures, i els béns comuns i la coproducció social de polítiques públiques’.

També destaca ‘l’àmplia coincidència programàtica’ entre Barcelona en Comú i Esquerra Republicana i diu que és l’alternativa que ‘garanteix millor’ la governança de la ciutat. ‘Els governs minoritaris i febles tenen una capacitat d’actuació molt limitada. Per poder realitzar polítiques públiques que transformin la realitat cal articular acords amplis i sòlids entre actors diversos –acords que, ara com ara, només aquestes dues formacions garanteixen, ja que són les úniques que no es veten mútuament –afegeix el manifest–. Demanem, sabent que cada organització decidirà sobiranament, en aquest sentit a Esquerra Republicana i Barcelona en Comú que negociïn amb generositat i posin la ciutat i la seva gent al centre.’

Vegeu ací la llista sencera de signants:

Joan Abellà
Francesc Amat
Xavier Aspachs Alegre
Oriol Bohigas
Mireia Calafell
Gemma Calvet
David Caño
Margarida Casacuberta
Toni Casares
Jordi Coca
David Companyon
Alfons Cornellà
Xavier Cutillas
Eduard Escofet
David Fernàndez
Joan Fontcuberta
Beth Galí
Luca Gervasoni i Vila
Dani Gómez-Olivé
Itziar González Virós
Míriam Hatibi
Manuel Huerga
Salah Jamal
Simona Levi
Josep Maria López Llaví
Sandro Maccarrone Heredia
Julio Manrique
Enric Marín
Jordi Muñoz
Josep Maria Muñoz
Ivette Noguera Garcia
Arcadi Oliveras
Ismael Peña
Arnau Pons
Marta Puig Paltor
Jaume Roures
Martí Sales
Antoni Segura i Mas
Toni Soler
Joan Tardà
Joan Manuel Tresserras
Antoni Trobat
Eduard Vallory
Blanca Llum Vidal Carrasco
Ricard Vilaregut
Rubèn Wagensberg

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.