Paquita Bosch, una de les referents pel que fa a la promoció i recuperació dels signes d’identitat i la llibertat del país, ha mort avui a Calvià. L’Obra Cultural Balear ha informat en un comunicat de la seva defunció i ha definit Bosch com ‘una de les persones irrepetibles i imprescindibles del moviment cultural a Mallorca durant la segona meitat del segle XX, pel seu compromís amb el país i la seva tasca incansable en favor de la llengua i la cultura catalana’.

L’activista va ser responsable de la introducció del moviment escolta a Mallorca juntament amb el seu marit, Josep Maria Magrinyà, entre els anys 1965 i 1977. L’any 1985, amb Josep i Climent Garau i Arbona, va fundar el Grup Blanquerna, destinat a promoure l’estudi i la reflexió de la realitat nacional, i la formació dels joves des d’una perspectiva cristiana i de progrés.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb