S’ha mort l’ex-pilot de motos Joan Garriga a cinquanta-dos anys

27.08.2015 - 17:52
Actualització: 27.08.2015 - 21:26

L’ex-pilot de motos Joan Garriga s’ha mort avui a cinquanta-dos anys a causa d’un accident de moto que va tenir dilluns, segons que informa TV3. Garriga fou un dels pilots més destacats del país durant la dècada dels anys vuitanta, i és molt recordada la seva rivalitat als circuits amb Sito Pons, amb qui va pugnar pel campionat del món de dos-cents cinquanta centímetres cúbics de motociclisme.

Aquest vídeo és d’una de les curses d’aquell llegendari 1988, en què finalment Sito Pons va guanyar el campionat:

Després d’uns quants anys a la categoria màxima, amb resultats discrets, el 1993 va canviar a Superbike i a final de temporada es va retirar de la competició. Una vegada retirat, va passar per una etapa vital molt difícil, a causa de les drogues i la justícia, que li va costar dos anys de presó. Va continuar amb dificultats personals i de salut i el 2013 va tenir dos infarts.

Garriga va tornar a tenir problemes de drogues fa poc. Al juny va ser detingut per tràfic de drogues, en una operació policíaca que va implicar disset individus més. Tots van ser acusats de distribuir metamfetamines, cocaïna i marihuana.

La Vanguardia va publicar aquest reportatge sobre l’ascens i la caiguda de Joan Garriga: