La pintora Montserrat Gudiol es va morir a Barcelona divendres a vuitanta-dos anys, segons que s’informa a la seva pàgina personal. L’obra de Gudiol ha estat reconeguda a tot el món i els seus quadres s’han exposat a Londres, París, Florida, Nova York, Johannesburg, Suècia, Tòquio, Taiwan, Moscou i Hong Kong. La seva pintura, on es destaquen les figures femenines envoltades de fantasia i color, es considera que ha estat influïda pel surrealisme i l’estil de Pablo Picasso. Entre els reconeixements, Gudiol, que va ser la primera dona que va ingressar a la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi, es destaca la Creu de Sant Jordi que va rebre el 1998.

Gudiol va néixer a Barcelona el 1933 i des del 1950, quan va exposar per primera vegada la seva obra a Girona, ha estat premiada i reconeguda amb uns quants guardons. A més de la Creu de Sant Jordi, Gudiol va rebre també la Clau de Barcelona. A més, va ser elegida acadèmica de número per la secció de pintura de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi el 1980. El 2007, va passar a acadèmica supernumerària. També va ser membre i medalla del Reial Cercle Artístic de l’Institut Barcelonès d’Art isenadora del Fòrum Universal de les Cultures de Barcelona el 2004.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.