La pintora Montserrat Gudiol es va morir a Barcelona divendres a vuitanta-dos anys, segons que s’informa a la seva pàgina personal. L’obra de Gudiol ha estat reconeguda a tot el món i els seus quadres s’han exposat a Londres, París, Florida, Nova York, Johannesburg, Suècia, Tòquio, Taiwan, Moscou i Hong Kong. La seva pintura, on es destaquen les figures femenines envoltades de fantasia i color, es considera que ha estat influïda pel surrealisme i l’estil de Pablo Picasso. Entre els reconeixements, Gudiol, que va ser la primera dona que va ingressar a la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi, es destaca la Creu de Sant Jordi que va rebre el 1998.

Gudiol va néixer a Barcelona el 1933 i des del 1950, quan va exposar per primera vegada la seva obra a Girona, ha estat premiada i reconeguda amb uns quants guardons. A més de la Creu de Sant Jordi, Gudiol va rebre també la Clau de Barcelona. A més, va ser elegida acadèmica de número per la secció de pintura de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi el 1980. El 2007, va passar a acadèmica supernumerària. També va ser membre i medalla del Reial Cercle Artístic de l’Institut Barcelonès d’Art isenadora del Fòrum Universal de les Cultures de Barcelona el 2004.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb