El bisbe emèrit de Sant Sebastià, José María Setién, s’ha mort aquesta matinada als 90 anys d’edat a l’Hospital Donostia de la capital guipuscoana, on es trobava hospitalitzat després de patir un ictus el diumenge. El seu funeral serà demà a les dotze del migdia a la Catedral del Bon Pastor.

Setién va ser bisbe de Sant Sebastià en l’època més dura d’ETA entre el 1979 i principis de l’any 2000, quan el va substituir Juan Maria Uriarte. Durant aquestes dues dècades va tenir un paper important en el conflicte basc. Es va oferir com a mediador i va tenir friccions amb la cúpula de l’església catòlica i els sectors més conservadors per les seves posicions a favor de l’autodeterminació i la negociació entre la banda armada i el govern.

‘Volem fer una revisió de les nostres actituds. Davant la pau no podem acontentar-nos i dir que la culpa de la falta de pau la tenen només els altres’, reflexionava el 1994 en el seu objectiu d’assolir una pau negociada.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb