Maria Font Bernaus, vídua de l’empresari Lluís Carulla, fundador del grup Agrolimen, ha mort aquest diumenge als 97 anys, segons ha informat la seva família.

Font va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat el 1995 i va ser una destacada promotora cultural. Amb el seu marit, Lluís Carulla i Canals va crear el 1973 la Fundació Jaume I que posteriorment s’anomenà Fundació Lluís Carulla, i que ha dut a terme una tasca força rellevant de promoció i mecenatge de la cultura catalana, com el Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí, l’Editorial Barcino i concedint ajuts a la investigació a partir de diferents premis com el Premi d’Honor Lluís Carulla, els Premis Baldiri Reixac, el Premi Sanchis Guarner i el Premi Francesc Candel.

El 1990, després de la mort del seu marit, va presidir la fundació, fins que el 2006 va ser substituïda per la seva filla Montserrat. Maria Font també va estar vinculada al naixement d’Òmnium Cultural, entitat de la qual el seu marit va ser un dels fundadors, a l’Orfeó Català i al Palau de la Música, on va ser durant anys vicepresidenta. A més, va ser presidenta honorària del Concurs Internacional de Música Maria Canals.

+Article de Carles Duarte: Maria Font de Carulla, gran dama de la cultura catalana