Ahmed Kathrada, un dels líders de la lluita contra el règim de l’apartheid a Sud-àfrica, ha mort avui amb 87 anys en un hospital de Johannesburg, gairebé tres setmanes després de ser ingressat per ser sotmès a una cirurgia cerebral.

La defunció de Kathrada ha estat anunciada per la Fundació que porta el seu nom, que ha afirmat que ha mort ‘després d’un breu període de malaltia’.

El director executiu de l’organisme, Neeshan Balton, ha confirmat que la mort de Kathrada ‘és una gran pèrdua per al Congrés Nacional Africà, el moviment d’alliberament, i Sud-àfrica en el seu conjunt’.

‘Internacionalment, va ser devot en el seu suport a la lluita palestina. ‘Kathy‘ va ser una inspiració per a milions de persones en diferents parts del món’, ha dit.

Kathrada va ser ingressat a principi de març a causa d’una deshidratació, si bé els metges van localitzar posteriorment un coàgul al seu cervell, per la qual cosa van procedir a operar-lo.

El líder de la lluita contra l’Apartheid va ser un dels condemnats a pena de presó el 1964, al costat de Nelson Mandela, Walter SisuluGovan MbekiRaymond Mhlaba i Elias Motsoaledi, en els coneguts com a judicis de Rivonia.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]