‘La CUP de Manresa, contra els tampons i les compreses tradicionals’, ‘La CUP incendia Twitter amb les seves propostes sobre la menstruació’, ‘La CUP vol substituir els tampons i les compreses per esponges marines’, ‘La CUP de Manresa, contra compreses i tampons’, ‘Compreses i tampons, entre les preocupacions de la CUP de Manresa’. Són alguns dels titulars amb què molts diaris han encapçalat les notícies sobre la moció intitulada ‘Moció per a la millora de la vida en l’àmbit de la salut sexual de les dones joves’ que la CUP de Manresa presentarà demà al ple de l’ajuntament i per la qual ja ha rebut tota mena d’atacs i insults a la xarxa.

La moció demana que els tallers d’informació sobre el cicle menstrual que es fan a les escoles els faci el Servei d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD) en comptes d’empreses privades, que normalment ho aprofiten per a fer publicitat dels seus productes, molts dels quals són perjudicials per a la salut de les dones, són insostenibles ecològicament i tenen un preu excessiu.

La CUP de Manresa proposa que, en aquests tallers, el SIAD expliqui a les classes de segon i quart d’ESO com s’ha de conviure d’una manera saludable amb el cicle menstrual i com s’ha d’establir una bona relació entre cada persona i el comportament del seu cos, i demana que s’hi informi de tots els mètodes de recollida de sagnat, fent un èmfasi especial en aquells que són menys agressius per al cos de la dona i per al medi. ‘També s’hi informarà que el SIAD disposarà a les seves oficines d’aquests mètodes de recollida de sagnat alternatiu: copes menstruals, compreses de roba, i esponges marines. Cada noia en podrà recollir un sol exemplar’, declara.

Vegeu la moció:

El document vegeu el PDF 

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.