Un grup de set valencians està atrapat a Teheran (Iran) a l’espera que la seva companyia aèria habiliti un vol que els permeti de tornar al país, segons que ha avançat el diari Levante. Al vol amb què havien de tornar, de Turkish Airlines, només hi van deixar pujar ciutadans turcs i van vetar el viatge als estrangers, presumiblement com a mesura de prevenció contra el coronavirus, que ja ha deixat cinquanta morts a l’Iran en l’últim mes.

El grup de ciutadans valencians intenta tornar mitjançant tràmits amb el consolat espanyol, però de moment no han obtingut resposta i per això busquen una ruta alternativa. L’aerolínia no té previst de deixar volar a ciutadans d’altres països fins al mes de març.

Cinquanta persones han mort a la ciutat iraniana de Qom a causa del coronavirus aquest mes. Així ho ha informat avui l’agència de notícies ILNA d’Iran i se n’ha fet ressò Associated Press. Fins ara, la xifra de morts oficial era de dotze persones i s’havien detectat quaranta-set casos, però la xifra de víctimes mortals s’ha actualitzat de cop avui. El nombre de morts, en proporció amb el nombre d’afectats, és més gran que a qualsevol altre país.

El govern ha ordenat el tancament d’escoles i universitats a gran part del país per a intentar frenar el brot i Afganistan, Pakistan i Turquia han anunciat el tancament de fronteres amb aquest país.

La ciutadania té certa desconfiança sobre com s’està gestionant l’epidèmia al país, ja que Kuwait va anunciar dilluns els seus primers casos de virus i va dir que tres viatgers que tornaven de la ciutat del nord-est de Mashhad, a l’Iran, tenien el coronavirus. L’Iran, però, encara no ha informat de casos confirmats de virus a Mashhad.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb