Almenys vuitanta han mort aquest migdia a Kabul en un atac perpetrat per l’anomenat Estat Islàmic contra una manifestació de membres de la minoria hazara. Dos suïcides han fet esclatar bombes al mig de la manifestació. La reivindicació ha fet referència al caràcter xiïta dels hazares per reivindicar aquest atemptat.

Els hazares (en persa: هزاره, que vol dir “1000”), són un poble de parla persa que viu al centre de l’Afganistan(en la regió anomenada Hazarajat) i (com a refugiats) al sud-oest del Pakistan (a la zona de Queta) i a l’Iran. Són predominantment xiïtes i constitueixen la tercera ètnia de l’Afganistan (aproximadament el 10% del total de la població), composta per uns quatre milions d’individus. La ciutat principal de la regió on viuen és Bamian.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb