Els governs de Sardenya i Còrsega han signat un pacte històric a Aiacciu. Tots dos presidents, Francesco Pigliaru i Gilles Simeoni, han presentat l’acord per a crear un espai comú entre totes dues illes, que, segons que han declarat sengles governs, el mes de maig s’estendrà també a les Illes Balears.

Còrsega pertany a l’estat francès i té un govern independentista, mentre que Sardenya pertany a l’estat italià i compta amb un estatut especial. La llengua corsa és una de les llengües, amb el sard i el català, que es parlen a Sardenya. Ambdues illes són separades només per uns pocs quilòmetres de mar.

Per mitjà d’aquest acord, Còrsega i Sardenya col·laboraran especialment en relació amb la posició institucional dins la Unió Europea, ‘amb independència dels estats’. Així mateix, han anunciat la voluntat de fer de pont entre el sud i el nord de la Mediterrània.

També s’han posat d’acord en tot un seguit de projectes: des del manteniment i l’ampliació del servei marítim entre totes dues illes fins a la promoció turística o la defensa de la cultura pròpia. El govern cors ha expressat un gran interès en el funcionament del sistema autonòmic sard.

Tots dos presidents han anunciat que visitarien conjuntament Mallorca el mes de maig per a incorporar les Illes Balears al projecte. VilaWeb ha demanat al govern balear sobre aquesta visita, però no l’ha poguda confirmar.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb