Tradicionalment Sant Medir, la festa més dolça, es fa el 3 de març. Com cada any, la festa es farà a la Vila de Gràcia i als barris del Districte de Sarrià – Sant Gervasi on també hi ha colles de Sant Medir: el Farró, Sant Gervasi de Cassoles i l’antiga vila de Sarrià.

Tot i que la part més coneguda de la festa és la cavalcada del vespre, la diada de Sant Medir arrenca de bon matí. Cada colla surt des del respectiu local i fa una cercavila pels carrers del seu barri on ja es llancen els primers caramels. Tot seguit, les agrupacions es van replegant per dirigir-se a cavall cap a l’ermita de Sant Medir. Està situada al bell mig de la serra de Collserola i pertany al municipi de Sant Cugat, on la festa de Sant Medir també és molt seguida. Allà les colles es troben amb la gent de Sant Cugat que hi ha anat amb romiatge i s’hi fa una missa, la imposició de llaçades a les colles assistents i un dinar.

Llegiu tot l’article aquí.

Sant Medir a Gràcia
Sant Medir a Gràcia

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb