El dictador Francisco Franco ja no és fill adoptiu de Sant Llorenç des Cardassar (Mallorca). Avui s’acabava el període per a presentar recurs contra la revocació del nomenament i no se n’ha presentat cap, de la mateixa manera que tampoc no hi ha hagut cap reclamació, ni objecció per part de cap grup polític del consistori.

L’equip de govern de Sant Llorenç des Cardassar va presentar la proposta de revocació del nomenament de fill adoptiu de Franco el 16 de març, i el 20 de juliol el ple de l’ajuntament en va aprovar la retirada per unanimitat. 

La comissió gestora municipal de Sant Llorenç des Cardassar va nomenar Franco fill adoptiu del poble el 26 de gener de 1937. Un nomenament que es va fer a tots els ajuntaments afins al règim durant la guerra del 36-39. Dolors Sánchez, regidora de Més, ha recordat que el govern de Sant Llorenç no està ‘d’acord amb allò que es va fer al poble durant la dictadura’. En aquest sentit, ha defensat la necessitat de la revocació del títol honorífic al dictador i ha recordat que la proposta va ser aprovada per unanimitat entre tots els partits.

Els municipis de Sineu i Felanitx també han retirat el títol a Franco.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]