El Teatre l’Archipel de Perpinyà va viure aquest dissabte una la gran festa de la sardana, amb el lliurament dels Premis Capital de la Sardana 2019 i la presentació de la Guia Sardanista 2020. L’esdeveniment, organitzat per la Confederació Sardanista de Catalunya, va donar a conèixer també dos dels principals projectes de l’àmbit de la sardana i la cobla per als propers mesos: per una banda, el del projecte de Sant Feliu de Guíxols com a capital de la Sardana 2020; i la localitat que rebrà aquest títol l’any 2022, que serà Sant Cugat del Vallès.

Reconeixements, projectes de futur, anuncis, balls i moltes emocions. La tarda del dissabte, el Teatre l’Archipel de Perpinyà, omplert de públic, va viure una tarda intensa de celebració de la sardana i la cobla. Un dels anuncis més esperats va ser el de la designació de Sant Cugat del Vallès com a Capital de la Sardana 2022. L’alcaldessa de la localitat, Mireia Ingla, va explicar que aquest “és un reconeixement de ciutat compartit per tots”; també va remarcar que el projecte ha estat encapçalat tres dones i va demanar més dones tocant a les cobles i més homes ballant sardanes.

Llegeix la notícia sencera a Tornaveu fent clic aquí.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb