El Parlament de Finlàndia ha aprovat avui el nomenament de la socialdemòcrata Sanna Marin, de trenta-quatre anys, com a primera ministra, fet que la converteix en el cap de govern més jove en actiu. De la mateixa manera, és la dona més jove de la història a assumir aquest càrrec.

Marin ha rebut el suport de noranta-nou parlamentaris i setanta hi han votat en contra. A la sessió hi ha hagut trenta diputats absents. Marin va ser designada diumenge pel Partit Socialdemòcrata com a candidata de la formació per a substituir Antti Rinne, també de l’SDP, com a primera ministra del país i al capdavant de la coalició de govern encapçalada pels socialdemòcrates.

Rinne va dimitir fa una setmana per la pressió del Partit de Centre, que va retirar-li la confiança arran de les vagues al servei postal públic, Posti Group Oy.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.