Barnasants, el festival de cançó d’autor més important d’Europa, ha posat en marxa un procés de micromecentatge amb l’objectiu de canviar el model de finançament i garantir-ne el futur.

El fundador i director del festival, Pere Camps, explicar que, més enllà de les ajudes puntuals, la reconfiguració implica cercar socis anuals que vulguin donar suport al projecte, formant així l’Amical Barnasants. La idea és que els socis puguin gaudir d’activitats especials i descomptes.

Els organitzadors expliquen que el suport institucional és insuficient, i malgrat haver aconseguit de tirar endavant fins ara, les darreres retallades en ajuts han deixat l’Associació República de la Cultura, organitzadora del festival, en una situació molt delicada i fins i tot s’ha qüestionat la continuïtat.

El festival va ser creat el 1996, l’any que ve farà vint-i-cinc anys, i l’equip actual vol efectuar el seu relleu per tal de deixar pas a noves generacions. El nou equip, vol recuperar el projecte cooperativament i canviar-ne el model de finançament, però per això, cal que la capacitat econòmica sigui suficient per efectuar la transició amb condicions.

Els objectius de la nova direcció del festival són aconseguir un Ateneu de la Cançó, un espai físic, on programar cançó durant tot l’any i fer moltes més activitats al voltant de la paraula musicada, i on albergar un arxiu de la cançó.

Barnasants és lúnic festival dedicat a la cançó d’Autor dels Països Catalans i ha servit de plataforma per a donar a conèixer nous projectes i noves veus a la vegada que programa grans clàssics de la cançó.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb