Salvador Brotons portarà el “cant a l’amor universal” de Ramon Llull al Palau de la Música

  • L'Orfeó Català i l'Orquestra d'Illes Balears interpretaran 'Cantata de Randa' amb narració de Sílvia Bel

VilaWeb
Redacció
17.01.2017 - 14:53
Actualització: 18.01.2017 - 00:34

L’Orfeó Català i l’Orquestra d’Illes Balears interpretaran ‘Cantata de Randa’ amb narració de Sílvia Bel

BARCELONA, 17 (EUROPA PRESS)

El compositor barceloní Salvador Brotons ha compost i dirigirà l’obra simfònic-coral ‘Cantata de Randa’, que converteix en música la vida del filòsof Ramon Llull incloent el “cant a l’amor universal, al món i la humanitat” que va fer el filòsof, en una obra de gran format amb orquestra, cor, solistes i narradora, ha anunciat Brotons aquest dimarts en roda de premsa.

L’Orquestra Simfònica dels Illes Balears i el cor de l’Orfeó Català, amb Marta Mathéu i Josep-Ramon Olivé de solistes, interpretaran aquest dissabte a Manacor (Mallorca) i el 28 de gener al Palau de la Música Catalana de Barcelona les nou parts de l’obra, basades en la vida de Llull i el seu context històric, mentre que l’actriu Sílvia Bel farà de narradora contextualitzant cada part.

Tot i que es basi en la vida de Llull, “no serà una cosa mística i contemplativa, hi ha molta acció”, ha assegurat el compositor, recordant la dificultat de concentrar en 42 minuts tota la seva vida, la seva visió del món i el context històric en què va viure.

MELODIES CRISTIANES I ARÀBIGUES

“Les melodies sorprendran la gent que ho compari amb altres composicions meves”, ha afirmat Brotons, que ha usat músiques medievals –cristianes i aràbigues– per evocar el segle XIII, cosa que quedarà reflectit també en el llenguatge, ja que la lletra de les cançons es basa en textos de Llull en català antic, tot i que la narració sí serà en la llengua actual.

El text ha anat a càrrec de la pintora Neus Dalmau, que va idear la cantata moguda per “un servei de país que tenia dins, després d’una petita il·luminació al veure Mallorca des del Puig del Castellet”, a Lloret de Mar (Girona).

“Jo tenia un llumí i Salvador Brotons tenia la teia. Com sóc pintora, he escrit pensant en pinzellades, després Salvador li posava la música i em donava la inspiració per a la següent part”, ha explicat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any