Ovidi 4 –grup musical format per David Fernàndez, Mireia Vives, Borja Penalba i David Caño– farà aquest vespre un concert en solidaritat amb Anna Gabriel a Sallent, d’on era veïna abans d’exiliar-se a Suïssa. L’actuació s’emmarca en la campanya ‘Sallent respon’ i tots els beneficis de les entrades, ja exhaurides, es destinaran a la caixa de solidaritat de la CUP. Abans del concert solidari, hi ha previst un acte polític per a denunciar la repressió, en què participaran Benet Salellas, ex-diputat i advocat de Gabriel, un portaveu del Comitè de Defensa de la República de Sallent i la mateixa Anna Gabriel, que intervindrà des de Suïssa.

‘Han tocat l’Anna. I si la toquen a ella ens toquen a totes.’ Així comença el manifest ‘Sallent respon’, que denuncia la campana repressiva de l’estat espanyol que afecta càrrecs públics, activistes i membres de la comunitat educativa. ‘Parlem de 832 persones investigades, la gran majoria càrrecs electes municipals i autonòmics i fins a 1.066 persones lesionades per la violència de l’estat’, diu el text.

El manifest afegeix que el procés judicial contra l’independentisme ‘no és legítim i parteix d’un marc autoritari’ i anuncia que no assumiran ‘cap renúncia ni acatament’. ‘Responem amb determinació i claredat a l’estratègia repressiva de l’estat que vol fer callar l’Anna i la resta d’encausades, així com la veu del poble català que ha respost de manera democràtica cada vegada que ha estat cridat a ser-hi’, continua.

Ahir, ‘Sallent respon’ va presentar la biografia d’August Gil Matamala escrita per Anna Gabriel i David Fernàndez. A l’acte, hi va participar l’advocat biografiat, l’escriptor i ex-diputat Julià de Jòdar i familiars d’Anna Gabriel.

Podeu llegir el manifest de la campanya a continuació:

«Han tocat l’Anna. I si la toquen a ella ens toquen a totes.

La campanya repressiva de l’estat espanyol és un procés clarament polític que afecta desenes de càrrecs públics, però també activistes i membres de la comunitat educativa. Parlem de 832 persones investigades, la gran majoria càrrecs electes municipals i autonòmics i fins a 1.066 persones lesionades per la violència de l’estat.

I tot això per què? Per haver defensat i cridat a l’exercici del dret a l’autodeterminació i l’expressió de les idees que s’hi troben vinculades. Per això ens amenacen amb penes de fins a 30 anys de presó.

El procés judicial que ens apliquen no és legítim i parteix d’un marc autoritari que busca atacar l’exercici dels drets fonamentals, socials i polítics –en aquest cas, els drets a reunió i manifestació, però també, el dret a l’autodeterminació dels pobles– i totes aquelles persones que el defensen, ho hagin fet des del parlament, com l’Anna, o des de qualsevol altre àmbit de la societat.

Per això, denunciem la persecució política i no assumim cap renúncia ni acatament. Responem amb determinació i claredat a l’estratègia repressiva de l’estat que vol fer callar l’Anna i la resta d’encausades, així com la veu del poble català que ha respost de manera democràtica cada vegada que ha estat cridat a ser-hi.

La repressió ens vol desmobilitzar i busca treure el focus de la lluita política per la democràcia, per la justícia social i pel dret a l’autodeterminació. És precisament per l’actitud repressiva de l’estat contra els drets democràtics més bàsics, i la seva permissivitat amb lladres, corruptes i especuladors, que creiem que cal treballar, ara més que mai, per l’assoliment d’una república al servei de les classes populars.
Si toquen l’Anna, Sallent respon!»

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb