Setembre suposa la tornada a la rutina escolar i els nens necessiten adaptar-se a uns nous hàbits. Però alleugerir aquest procés és possible, i les psicòlogues Patricia Ramírez i Yolanda Cuevas ens donen deu pautes per aconseguir-ho en aquest article, inclòs al nostre monogràfic ‘Hàbits i salut infantil‘.

El final de l’estiu acaba amb comiats dels amics del poble i la platja, oncles, cosins i avis. Qui més, qui menys ha passat uns dies fora de la rutina de la llar. Ara toca canviar les capbussades a la piscina, les passejades amb bici amb la colla, les xerrades a la plaça dels pobles, els castells de sorra, els gelats i la llibertat d’horaris per llibres i horaris més estrictes. En definitiva, setembre és sinònim de tornar a l’escola, a la guarderia o a l’institut.

Com tot canvi, costa posar-lo en marxa. El nostre cervell i el nostre cos s’han acomodat a la rutina de l’estiu i ara, per obligació, i en qüestió de dies, necessitem modificar el xip. No obstant això, com a pares, podeu afavorir aquesta transició en els vostres fills.

Per seguir llegint l’article, feu clic aquí.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb