Sabadell trasllada el seu domicili social a Alacant

  • El consell d'administració de Banc Sabadell ha aprovat este dijous en una reunió extraordinària el trasllat del domicili social de l'entitat a Alacant davant la incertesa política i econòmica que ha originat la celebració del referèndum il·legal a Catalunya diumenge passat, segons han informat a Europa Press en fonts del mercat.

VilaWeb
Redacció
06.10.2017 - 10:08

MADRID, 6 (EUROPA PRESS)

El consell d’administració de Banc Sabadell ha aprovat este dijous en una reunió extraordinària el trasllat del domicili social de l’entitat a Alacant davant la incertesa política i econòmica que ha originat la celebració del referèndum il·legal a Catalunya diumenge passat, segons han informat a Europa Press en fonts del mercat.

Segons han explicat fonts de Sabadell a Europa Press l’objectiu del canvi de seu social resideix a protegir la clientela i a garantir la seguretat jurídica que proporciona el marc regulatori del Banc Central Europeu (BCE).

Una vegada aprovat el trasllat, este podria efectuar-se en hores, sense necessitat de convocar una junta extraordinària d’accionistes, doncs els estatuts de l’entitat catalana així ho contemplen.

D’esta manera, el banc s’avança a la celebració del ple del Parlament de Catalunya del pròxim dilluns –la convocatòria del qual ha sigut suspesa pel Tribunal Constitucional– en el qual es podria aprovar la declaració unilateral d’independència de la regió després de la celebració del referèndum il·legal.

El màxim òrgan de direcció de Sabadell s’ha decantat finalment per Alacant –descartant altres opcions com Madrid o Astúries–, ciutat on tenia la seua seu la Caja de Ahorros del Mediterráneo (CAM), adjudicada a Sabadell al preu simbòlic d’un euro a la fi de 2011.

En qualsevol cas, els servicis centrals de Banc Sabadell seguiran situats a Barcelona, ja que el canvi de domicili social constitueix una acció pràcticament simbòlica, tal com ocorre en altres entitats com a Banc Santander, Bankia o BBVA, la seu social del qual es troba a Santander, València i Bilbao, respectivament, tot i que les seues oficines centrals estan a Madrid.

Les fonts consultades han assegurat que la posició de liquiditat del banc no s’havia vist afectada per la incertesa política i econòmica a Catalunya, encara que sí van reconéixer que la volatilitat experimentada durant les últimes sessions borsàries havia despertat certa preocupació.

Referent a açò, els inversors han rebut de bon grat la notícia i les accions de Sabadell s’han revaloritzat un 6,16% en la sessió d’este dijous en la Borsa de Madrid, fins a conseguir els 1,69 euros per títol.

Banc Sabadell està present en un total de 18 països a través d’oficines de representació, filials i participades, i disposa de més del 30% del seu negoci fora d’Espanya. En concret, el 24% es troba al Regne Unit a través de la seua filial britànica TSB i compte també amb un 8% del seu negoci a Amèrica després de la seua entrada a Mèxic.

A Espanya, l’entitat disposa d’una quota en el mercat de crèdit d’entorn del 7,2%, que aconsegueix el 16% a Catalunya, mentre que a la Comunitat Valenciana és del 15%, segons dades de juny de 2016 recollits de la memòria anual de l’entitat.

Sabadell també compta amb una quota del 14,6% a Múrcia i de el 11,9% a Astúries i León, mentre que a Madrid la porció del mercat que correspon a l’entitat es reduïx fins al 3,5%.

Per nombre d’oficines, les comunitats on el banc té més presència són Catalunya, amb un total de 638 sucursals, per davant de la Comunitat Valenciana (381) i Madrid (201). En canvi, Sabadell solament té sis oficines a Cantàbria i set a Extremadura, regions on també disposa de les seues menors quotes de mercat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any