Un tribunal de Moscou ha prohibit la xarxa social de comunicació instantània Telegram després d’una demanda de l’autoritat reguladora dels mitjans de comunicació russos Roskomnadzor. La decisió és de caràcter immediat i s’executarà fins que Telegram lliuri les claus per a desxifrar els missatges encriptats de l’aplicació, que permet de tenir xats secrets.

El Tribunal del Districte de Taganski només ha tardat mitja hora a estudiar les proves presentades, en absència dels advocats de Telegram. El creador de l’aplicació, l’exiliat rus Pável Dúrov, no havia volgut que els lletrats hi assistissin perquè hi hagués legitimitat el que considera una ‘farsa’.

L’argument de Rússia és que la missatgeria encriptada de Telegram facilita la comunicació entre ‘terroristes’, i emmarcava la demanda en la lluita antiterrorista. Segons Telegram, la decisió viola el principi constitucional del secret de correspondència, atès que si lliure les claus del desxifratge es podria accedir als missatges de qualsevol usuari.

De moment, Telegram no s’ha pronunciat sobre la sentència però es planteja recorre-hi en contra. Per la seva banda, el portaveu del Kremlin, Dimitri Peskov, s’ha negat a comentar la sentència judicial perquè diu que no valora decisions dels tribunals.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]