Finalment, Barcelona dedicarà una placeta a Pepe Rubianes. Quan ja fa set anys de la seva mort, l’ajuntament de la ciutat ha decidit de dedicar-li un espai on es troben els carrers Viladomat, Marquès de Campo Sagrado i l’Avinguda del Paral·lel, a la frontera entre Sant Antoni i el Poble Sec.

D’aquesta manera es dóna resposta a una llarga reivindicació que es remunta als batlles Jordi Hereu (PSC) i Xavier Trias (CiU). Les ‘viudes de Pepe’ (el nom amb què es coneix el seu cercle d’amics més íntim) li ho recordaven a la batllessa de Barcelona, Ada Colau, en una esquela publicada el dia 1 de març. Rubianes, en un ‘missatge del més enllà’, interpel·lava directament Colau: ‘Fa set anys que espero la plaça que em van prometre els alcaldes Herei I Trias i res de res! Si ho arribo a saber, no em moro! Colau, guapa, enrotlla’t! Records a tots!’ Signat: Pepe.

Des del més enllà, l’humor de Rubianes segueix intacte. I així ho va entendre la batllessa, que li va respondre en un piulet: ‘No ens n’oblidem, Pepe! Estamos en ello, no siguis impacient!’.

Finalment, doncs, l’actor ‘galaico-catalán’ tindrà la seva placeta. Colau ho recordava ahir a les xarxes socials: ‘Lo prometido es deuda! 🙂 #PorSiempreRubianes’.

 

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]