En el seu torn, la portaveu parlamentària d’ERC, Marta Rovira, ha aprofitat la presentació dels nous consellers per fer una demanda al president de la Generalitat: ‘fem un prec per posar rumb cap a un nou govern de concentració’. Un nou executiu que començaria a caminar a partir del 27-S però que els republicans reclamen que quedi definit abans de les eleccions. ERC vol tancar aquest nou pacte en les pròximes setmanes per preparar l’escenari posterior a una victòria de l’independentisme a les urnes.

Posteriorment Artur Mas ha replicat: ‘Vostè diu que es pot parlar de tot, doncs fem-ho. Tenim una oportunitat històrica a les nostres mans’. També ha recordat que ell ja va oferir als republicans un govern conjunt a l’inici de la legislatura, i ERC ho va rebutjar.’

D’altra banda, Rovira ha reivindicat la salut del pacte vigent d’estabilitat parlamentària, tot i les crítiques ‘injustes’ que de vegades ha rebut del seu soci per la pèrdua d’algunes votacions. Mas ha fet un balanç positiu de l’acord amb ERC. ‘Hem arribat molt lluny i encara arribarem una mica més lluny’, ha dit.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb