El conseller d’Afers exteriors de la Generalitat, Raül Romeva, ha tingut una topada forta amb C’s, a qui ha acusat d’estar ‘més còmodes envoltats de falangistes, que són els que van manifestar el diumenge’, en al·lusió a la manifestació organitzada per Societat Civil Catalana (SCC) en què van participar dirigents de C’s i PP.

Les paraules del conseller han provocat la queixa del diputat de C’s Fernando de Páramo a la presidenta, Carme Forcadell: ‘No permeto que ens digui falangistes en un Parlament democràtic ni que s’insulti les persones que estaven en la manifestació’.

Abans, el conseller també ha dit que C’s es va haver de sentir reflectit amb els manifestants feixistes que ahir es van concentrar davant l’Ateneo de Madrid ‘de forma amigable, democràtica i lliure per intentar impedir el debat’ que van protagonitzar l’ex-president de la Generalitat Artur Mas i l’ex-ministre d’Exteriors José Manuel García-Margallo.

Romeva ha defensat a més la transparència del Govern en tots els àmbits, també en informar de tots els seus viatges i desplaçaments, i ha demanat a C’s la mateixa contundència per demanar als seus ‘socis del PP al Congrés la despesa de les ambaixades i consolats de l’administració espanyola d’Exteriors’.

 

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.