Una jutgessa revoca la multa del govern al bus d’Hazte Oir perquè no discrimina per identitat sexual

  • La jutgessa considera que els missatges de l'associació ultra 'no comporten aïllament, rebuig o menyspreu públic, notori i explícit de cap persona en atenció a la seva sexualitat'

VilaWeb
Europa Press
21.06.2019 - 11:28

La titular del jutjat contenciós administratiu 9 de Barcelona ha revocat la multa que va imposar el departament de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat a l’autobús de l’associació Hazte Oír en considerar que no discrimina per identitat. El vehicle portava el missatge: ‘Els nens tenen penis. Les nenes tenen vulva. Ho diu la Biologia’.

En la seva sentència, la jutgessa estima el recurs interposat per l’associació ultra contra la multa de 1.707 euros de la Generalitat i considera que les expressions de l’autobús ‘no comporten aïllament, rebuig o menyspreu públic, notori i explícit de cap persona en atenció a la seva sexualitat’.

En un comunicat, el president de Hazte Oir, Ignacio Arsuaga, ha destacat que la sentència demostra que les sancions administratives imposades pels ajuntaments i governs autonòmics ‘es basen en motius ideològics i pretenen silenciar els que dissenteixen del pensament progressista, del políticament correcte i dels dictats dels grups LGTBI’.

La Generalitat havia imposat la sanció per una infracció lleu tipificada en l’article 34.3 de la Llei 11/2014 per ‘dur a terme actes que comportin aïllament, rebuig o menyspreu públic, notori i explícit de persones per causa de la seva orientació sexual, la identitat de gènere o l’expressió de gènere’.

‘És cert que l’eslògan pot ser desencertat i provocador, i que pot haver-hi gent que no comparteixi el seu contingut. No obstant això, tenint en compte exclusivament l’eslògan, el seu contingut no és subsumible en el tipus infractor. Les expressions abocades no comporten aïllament, rebuig o menyspreu públic, notori i explícit de cap persona en atenció a la seva sexualitat’, afirma la jutgessa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any