El Tribunal Constitucional es reuneix avui, a dos quarts de sis de la tarda, en un ple extraordinari per a admetre a tràmit el recurs d’inconstitucionalitat del govern espanyol contra la reforma del reglament del parlament. Com és habitual, l’admissió a tràmit comportarà la suspensió cautelar automàtica del reglament, en aplicació de l’article 161.2 de la constitució espanyola, que deixa sense efecte les normes impugnades per l’estat durant un període inicial de cinc mesos.

Així doncs, el Constitucional abordarà el recurs del govern de Rajoy i culminarà el procés engegat dijous pel consell d’estat, que va aprovar un dictamen favorable a la presentació del recurs d’inconstitucionalitat després d’haver-se aprovat, dimecres, la reforma del reglament al parlament.

El calendari de plens del Constitucional no tenia prevista cap més sessió fins al setembre, però va convocar la reunió d’avui d’urgència quan Rajoy va anunciar, divendres, que presentaria un recurs contra la reforma del reglament del parlament.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]