mancomunitat

La consellera de Cultura, Laura Borràs, ha presidit avui a la tarda la primera reunió del Consell de la Mancomunitat Cultural, òrgan constituït el 4 de març pel Departament de Cultura i les Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona per coordinar les polítiques culturals del territori. A la trobada hi han participat representants de les quatre diputacions, la directora general de Cooperació Cultural, Àngels Ponsa, la directora general de Patrimoni Cultural, Elsa Ibar, i la directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, Àngels Blasco.

Des de Cultura indiquen que les funcions d’aquest Consell es basen en l’intercanvi d’informació referent a les polítiques culturals que afectin la relació d’aquestes institucions. El Consell haurà d’elaborar un pla de cooperació que inclogui els projectes, programes i les corresponents línies d’actuació en polítiques culturals. Això implica fer el seguiment i avaluació del pla de cooperació esmentat i proposar criteris de coordinació entre les actuacions en polítiques culturals.

A més, es crearan i impulsaran grups de treball tècnics, de caràcter específic, per a l’estudi i anàlisi de les diferents línies d’actuació en l’àmbit de la política cultural i s’estudiarà i analitzarà prèviament els projectes que impulsi el Departament de Cultura. Finalment, s’informarà sobre les qüestions que plantegin els diferents temes de cooperació, així com resoldre dubtes que puguin sorgir.

El Consell es reuneix, de manera ordinària, un cop cada quatre mesos i amb caràcter extraordinari sempre que sigui convocada per iniciativa de la presidència o ho demani almenys la meitat de les persones membres.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb