mancomunitat

La consellera de Cultura, Laura Borràs, ha presidit avui a la tarda la primera reunió del Consell de la Mancomunitat Cultural, òrgan constituït el 4 de març pel Departament de Cultura i les Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona per coordinar les polítiques culturals del territori. A la trobada hi han participat representants de les quatre diputacions, la directora general de Cooperació Cultural, Àngels Ponsa, la directora general de Patrimoni Cultural, Elsa Ibar, i la directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, Àngels Blasco.

Des de Cultura indiquen que les funcions d’aquest Consell es basen en l’intercanvi d’informació referent a les polítiques culturals que afectin la relació d’aquestes institucions. El Consell haurà d’elaborar un pla de cooperació que inclogui els projectes, programes i les corresponents línies d’actuació en polítiques culturals. Això implica fer el seguiment i avaluació del pla de cooperació esmentat i proposar criteris de coordinació entre les actuacions en polítiques culturals.

A més, es crearan i impulsaran grups de treball tècnics, de caràcter específic, per a l’estudi i anàlisi de les diferents línies d’actuació en l’àmbit de la política cultural i s’estudiarà i analitzarà prèviament els projectes que impulsi el Departament de Cultura. Finalment, s’informarà sobre les qüestions que plantegin els diferents temes de cooperació, així com resoldre dubtes que puguin sorgir.

El Consell es reuneix, de manera ordinària, un cop cada quatre mesos i amb caràcter extraordinari sempre que sigui convocada per iniciativa de la presidència o ho demani almenys la meitat de les persones membres.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb