coronavirus

Les residències per a gent gran són una de les preocupacions principals de la Generalitat Valenciana en la crisi del coronavirus 2019. Segons dades que ha facilitat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, fins ara la Covid-19 ha matat vint-i-tres residents, és a dir, un terç de les víctimes mortals al País Valencià (69). A més, s’han posat sota vigilància vint-i-quatre centres on n’han detectat casos.

Tota la informació sobre el Coronavirus, minut a minut 

Barceló, que fa dos dies que no dóna dades concretes, ha explicat que noranta-tres residents i cinquanta-tres treballadors estan contagiats. A més, s’han aïllat 143 treballadors més per possibles contactes amb infectats. La consellera ha assegurat que el Consell ha creat un comitè de control de les residències per a sotmetre tots els centres a ‘vigilància i inspeccions’ indiferentment de si en tenen casos.

Coronavirus 2019: Què ha passat avui? El report diari de VilaWeb 

El principal brot és a la residència DomusVi d’Alcoi, on la Covid-19 ha matat setze residents, el 40% de les víctimes de la demarcació d’Alacant (40). Des de dimecres passat, les instal·lacions són sota la vigilància de l’Hospital Verge dels Lliris, que ha reforçat l’atenció sanitària amb auxiliars, infermers i un metge.

La residència de Santa Elena de Torrent és el segon centre més afectat. Fins divendres, l’últim dia amb dades concretes, s’havia notificat la mort de tres residents per la Covid-19. La residència fa dies que és sota el control estricte de l’Hospital General de València, que hi ha enviat reforços de personal sanitari.

La consellera ha instat els mitjans de comunicació a acudir a la conferència de premsa de demà per donar dades més detallades sobre totes les residències afectades. Fins ara al País Valencià s’han detectat 1.604 casos de la Covid-19, dels quals 241 s’han registrat aquest últim dia. A més, hi ha 590 hospitalitzacions, de les quals 113 a l’UCI. El virus ha mort seixanta-nou persones.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb