Representants institucionals de les Illes Balears seran el 27 d’agost al vespre a Barcelona per visitar l’exposició ‘1715. La fi del Regne enmig del mar?’ al Born Centre Cultural. Ho ha organitzat la Comissió Cívica del Tricentenari, que convida a afegir-se a aquesta ‘visita guiada’ especial a totes les institucions públiques i les entitats cíviques i culturals del país.

L’exposició es fixa en la Guerra de Successió, centrant l’atenció a les Illes Balears i les Pitiüses, i fa evident que, de la mateixa manera que hi van participar fusellers valencians, també en aquesta guerra hi va haver una important col·laboració illenca en la defensa de Barcelona.

A banda de la visita a l’exposició, la delegació institucional balear participarà en més actes, com ara un dinar de germanor al Museu d’Història de Catalunya i una ofrena floral al Fossar de les Moreres, on també van enterrar els mallorquins i eivissencs que van morir el 1714 durant el setge.

Podeu saber més detalls de l’exposició en aquest article recent de VilaWeb: Els darrers defensors de les llibertats catalanes, encara el 1715

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb