Amb quines mesures reobrirà el lleure nocturn a Catalunya?

  • El comitè del PROCICAT ha aprovat finalment el pla de reobertura de les activitats recreatives musicals de l'oci nocturn, que encara no té data d'entrada en vigor

VilaWeb
Redacció
12.05.2021 - 17:11
Actualització: 12.05.2021 - 22:29

El comitè del PROCICAT ha aprovat finalment el pla de reobertura de les activitats recreatives musicals del lleure nocturn, que encara no té data d’entrada en vigor. El document contempla mesures generals per aquells locals i establiments que funcionin com a discoteques, sales de ball, sales de festes amb espectacles, bars musicals, o karaokes. Tots ells hauran de controlar els accessos, gestionar les zones de ball i restauració, aplicar les mesures de higiene i garantir el funcionament dels sistemes de ventilació i climatització.

Locals amb cabudes grans

En el cas dels locals amb una cabuda de més de cinc-centes persones, la venda d’entrades haurà de ser telemàtica, anticipada i nominativa per a assegurar la traçabilitat. Els sistemes telemàtics per a la venda d’entrades hauran d’incorporar informació sobre la disponibilitat de la cabuda per evitar aglomeracions de públic en els accessos als locals. Pel que fa a la venda per taquilla del romanent d’entrades, caldrà portar un registre de dades d’identitat i contacte de qui hi accedeixi, independentment de la cabuda del local.

En aquests locals de gran cabuda, la pista estarà perimetrada, amb un punt d’entrada i un de sortida i, independentment de la cabuda, serà obligatori dur la màscara ben posada i no s’hi podrà consumir. Caldrà disposar de protocols per garantir que, en cas de produir-se cues, es mantingui la distància de seguretat a l’exterior del local i exigir l’ús de la màscara als qui facin cua. De fet, s’hauran d’establir fluxos diferenciats d’entrada i de sortida, amb el mínim contacte possible entre tots dos.

El servei de barra

Caldrà garantir-hi la distància interpersonal de seguretat. No hi podrà haver cap utensili, ni a les barres ni a les taules, que pugui ser d’ús comú o compartit. Els clients hauran de dur permanentment posada la màscara i només es podrà enretirar en el moment just de menjar o beure.

Neteja, desinfecció i ventilació

Caldrà augmentar les activitats de neteja i desinfecció i elaborar un protocol per a cada recinte, en funció de la cabuda, la freqüència de trànsit o ocupació, els tipus d’activitats i els usos de cada local. També caldrà “garantir la renovació dels fluxos de l’aire amb sistemes de ventilació” i mantenir la màxima aportació possible d’aire exterior en els locals, sobretot mitjançant ventilació natural. El comitè del PROCICAT recomana ventilar els espais amb la màxima freqüència possible i, com a mínim, tres vegades al dia durant deu minuts, així com començar la ventilació dues hores abans de l’obertura del local i mantenir-la en funcionament una hora després del tancament.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any