El govern del Regne Unit ha confirmat que els ciutadans britànics participaran en les eleccions europees d’aquest mes de maig. Concretament, aquestes es portaran a terme el dijous 23 de maig, dia habitual en el qual se celebren les votacions en aquest estat.

El ministre del Gabinet de la primera ministra, David Lidington, ho ha afirmat després que es constatés que no hi havia prou temps per a ratificar l’acord del Brexit que actualment l’executiu govern amb els laboristes.

La decisió modificarà el repartiment dels estats en el Parlament Europeu; amb la marxa del Regne Unit, l’estat francès passava de 74 eurodiputats a 79 i l’estat espanyol de 54 a 59, una mesura que quedarà congelada.

En les darreres enquestes, el Brexit Party, de l’euroescèptic Nigel Farage, que ha deixat l’UKIP, s’ha situat en primera posició en els sondejos i conservadors i laboristes podrien assolir un mínim històric.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb