Consell per la República: com podeu apuntar-vos al registre ciutadà, pas a pas

  • La novetat més destacada és que el consell funcionarà amb la participació de la gent

VilaWeb
Redacció
31.10.2018 - 02:17
Actualització: 31.10.2018 - 18:31

El Consell per la República ja ha començat a caminar. Ha estat en un acte en què el president Carles Puigdemont ha tornat a parlar al Palau de la Generalitat. La novetat més destacada del consell és que funcionarà amb la participació de la gent. Tothom qui ho vulgui podrà adherir-se a un registre que serà l’eina amb què es podran ‘prendre decisions col·lectivament i compartir informació’, diu la web.

Al Consell per la República es pot apuntar qualsevol persona que accepti els principis explicitats en el document d’adhesió (que apareix en el pas número 2 d’apuntar-se). Per tant al registre es poden inscriure:

-Tots els ciutadans dels Països Catalans, amb independència de la ciutadania prèvia que tinguin (andorrana, espanyola, francesa o qualsevol altra) i amb independència de la situació legal que tinguin al país.

-Tots els catalans a l’estranger, amb independència de la ciutadania que tinguin i el seu lloc de residència.

-Totes les persones de qualsevol part del món que tinguin interès en Catalunya i que acceptin els principis explicitats en el document d’adhesió, obrint així una via semblant a la de l’e-ciutadania estoniana.

El Consell per la República farà servir aquest cens per a tots els seus processos electorals (eleccions a l’Assemblea de Representants) i refrendaris. I en cada cas les persones amb dret a vot tindran relació amb la temàtica d’aquest vot. Per exemple en temes locals només votaran els residents en cada localitat, mentre que en l’Assemblea de Representants votaran tots els inscrits.

Per apuntar-se al registre ciutadà del Consell per la República cal seguir aquests passos:

1. Aneu a la pàgina web consell.republicat.cat i cliqueu en el botó ‘Registre’.

2. Cliqueu sobre ‘Alta’.

3. Escriviu el correu electrònic. Quan ho feu rebreu a la vostra bústia de correu les instruccions per a continuar el procés d’adhesió.

4. Creeu una contrasenya. El correu que haureu rebut a la vostra bústia té un enllaç. Clicant-lo us apareixerà aquesta pantalla. Heu de crear la contrasenya que vulgueu, que serà la que després us possibilitarà de participar en el Consell per la República. Cliqueu sobre ‘Genera contrasenya’.

5. Adheriu-vos al Consell. Us apareixerà aquesta pantalla que declara quins són els principis de la ciutadania republicana. Si hi esteu d’acord, hi heu d’escriure el nom, cognoms i adreça electrònica i clicar sobre el botó inferior, que té un text començat amb les paraules ‘Em comprometo…’ Observeu que s’hi diu de manera explícita que aquest registre no té límits territorials. Això vol dir que s’hi pot inscriure qualsevol ciutadà que visqui als Països Catalans, amb independència de quina ciutadania prèvia tingui; qualsevol català resident a l’estranger, amb independència de quina ciutadania tingui; i, de fet, qualsevol persona que reconegui i accepti aquests principis.

6. Ompliu les dades personals. Heu d’omplir les dades que us identifiquen. En el cas de ser menors d’edat, heu de posar en el primer camp el correu del tutor legal o d’un dels progenitors. La resta de gent només ha d’omplir les altres dades. ‘Número ID’ fa referència al document d’identitat i ‘estat emissor’, a quin estat pertany aquell document (andorrà, espanyol, francès o un altre). Això significa que si teniu un DNI, per exemple, brasiler heu de posar aquest DNI i en el desplegable ‘estat emisor’ triar Brasil. En el cas que no feu el registre amb el document d’identitat sinó amb el passaport us demanaran dades addicionals.

7. Pagament de deu euros o una altra quantitat. Aquests diners només s’abonen una vegada i serveixen per a pagar la infrastructura informàtica necessària per a confeccionar el cens. Si voleu, també podeu pagar una quantitat superior.

8. Pantalla de validació. Amb aquesta pantalla el registre confirma que ja us heu validat dins el cens de la República. Més endavant, quan s’hagin de fer les eleccions a l’Assemblea de Representants o es comencin les discussions i votacions, us demanaran demanarà un pas més per a poder votar. Les instruccions per a fer aquest pas arribaran al correu a partir del mes de desembre.

Més informació:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor