L’actual rector de Constantí (Tarragonès), Xavier Morell Rom, ha presentat la renúncia com a rector de la parròquia després de les pressions exercides per alguns feligresos i l’ajuntament en haver-se conegut que va estar dos anys apartat mentre se l’investigava per una denúncia d’abusos sexuals a menors. El sacerdot, que ocupava la rectoria de les parròquies de Sant Feliu Màrtir de Constantí (Tarragonès) i Sant Sebastià de la Canonja (Tarragonès), ha explicat que ha decidit absentar-se ‘un temps’, malgrat que els fets ocorreguts no li impedeixen exercir el ministeri. El capellà afirma que ha pres la decisió ‘en bé de les parròquies i d’acord amb l’arquebisbe’ de la diòcesi, Jaume Pujol.

Morell va ser citat a declarar abans del 2010 en una investigació civil per un cas de pedopornografia, que finalment va ser sobresegut pel jutge. L’Arquebisbat el va apartar preventivament del seu ministeri i va informar el Vaticà mentre duia a terme una investigació interna que va concloure que no havia comès delicte, per la qual cosa el va rehabilitar l’any passat.

Recentment s’ha sabut que l’anterior rector de la parròquia de Constantí, Pere Llagostera, mort fa dos anys, va cometre abusos sexuals. En haver-se conegut la investigació de l’actual rector, alguns veïns de la localitat havien demanat que fos apartat.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb