Per a intentar evitar el col·lapse de la xarxa i garantir el servei en cas d’emergència, la Generalitat demana de fer un ús racional de la telefonia mòbil. El departament de Polítiques Digitals i Administració Pública recomana d’acordar el lloc de trobada abans de l’esdeveniment, en comptes d’intentar-ho un cop allà. Per comunicar-se durant la mobilització, recomana d’evitar les trucades de veu i fer-ho amb missatges de text.

Per reduir l’ús de l’amplada de banda, també proposa de reduir l’enviament d’imatges i enregistraments a la xarxa mòbil. Com a alternativa, proposa d’esperar a arribar a casa o a un lloc amb WiFi. Tanmateix, adverteix que les xarxes WiFi disponibles al llarg del recorregut poden ser insegures i demana cautela amb les connexions que hi puguin establir.

En cas que calgui avisar els cossos d’emergència, la telefonia fixa garantirà una millor comunicació amb el telèfon 112 si se satura la telefonia mòbil. Demanar a algun comerç o veí del carrer que l’avisi amb una línia fixa pot ser de gran ajuda.

Si cal fer cap trucada urgent i hi ha congestió, el departament proposa d’allunyar-se uns quants metres de la concentració i de provar-ho. Si no és possible de connectar-hi, demana d’esperar entre 10 i 15 segons abans de tornar a provar de fer la trucada.

Les aplicacions dels telèfons intel·ligents solen mantenir una connexió 3G o 4G residual mentre no les utilitzem, així que assenyala la conveniència de tancar totes les aplicacions que no fem servir.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb