Recuperem una de les receptes que s’inclouen en el llibre ‘El menjar de la família’ de Ferran Adrià (RBA, 2011). Es tracta de les sardines al sèsam amb amanida de pastanagues. Aquest era un dels plats que l’equip d’ElBulli menjava al llarg de l’any, amb Juli Soler al capdavant, abans de servir el menú degustació de temporada als comensals afortunats que dinaven o sopaven en el millor restaurant del món.

SARDINES AL SÈSAM AMB AMANIDA DE PASTANAGA

Ingredients:
(per a sis persones)

30 sardines mitjanes
Una cullerada i mitja de menta fresca picada
6 pastanagues
2 llimones
120 g de sèsam blanc
3 cullerades d’oli d’oliva
9 cullerades d’oli d’oliva per a l’amanida
sal
3 cullerades de mostassa de Dijon
3 cullerades de vinagre de Xerès

Juli Soler amb l'equip d'elBulli dinant.
Juli Soler amb l’equip d’elBulli dinant.

Elaboració:

1. Treure les escates sota un raig d’aigua. Amb l’ajuda d’unes tisores tallar els caps de les sardines.

2. Tallar la zona de la ventresca per eliminar els interiors de les sardines.

3. Arrebossar les sardines amb el sèsam blanc.

4. Pelar les pastanagues i pelar-les fines amb l’ajuda d’una mandolina.

5. Fer una vinagreta amb la mostassa, l’oli, el vinagre i la menta picada.

6. Posar les sardines al punt de sal i fregir-les en una paella antiadherent amb una mica d’oli. Han de quedar daurades. Acabar la cocció amb un raig de suc de llimona.

7. Amanir les làmines de pastanaga amb la vinagreta. Servir les sardines en un plat acompanyades de l’amanida.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.