Ingredients:
(per a quatre persones)
4 calamars grans
8 carxofes
1 llimona

Per a l’arrebossat:
300 g de farina
300 dl d’aigua
1 raig de sifó
1 ou
sal i una cullerada sopera d’oli
1 culleradeta de cafè de llevat Royal
oli abundant per a fregir (suau)
A més:
100 g de farina per a deixar-los secs

Elaboració:
Netegem les carxofes i les posem amb aigua i un raig de llimona. Les fem bullir uns cinc minuts. Les escorrem, les tallem en quatre trossos i les reservem.

Netegem els calamars i els fem a rodanxes. Els assequem i els deixem dins d’un bol amb farina.

Preparem l’arrebossat barrejant tots els ingredients: la farina amb l’aigua freda, la sal, l’oli i, al final, just abans de fregir, hi afegim un raig de sifó.

Arrebossem els calamars i les carxofes: primer els enfarinem i després els passem per la pasta de l’arrebossat.

En un cassó, hi posem oli abundant per a fregir. Primer fregim les carxofes. Seran rosses de seguida. Les escorrem amb paper de cuina. Després, fem igual amb els calamars.

I ja podrem servir el plat.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb