El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat les dues resolucions de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives que amplien les visites a les residències de gent gran i les flexibilitzen en les de persones amb diversitat funcional i amb problemes de salut mental, i que entren en vigor avui mateix.

Quines són les noves restriccions contra la covid-19 al País Valencià?

A partir d’ara, en les residències que estiguin lliures de coronavirus i tinguin vaccinats més del 95% dels usuaris i treballadors, es permeten les sortides ordinàries dels residents immunitzats fins al nivell 3 d’alerta. També es podrà pernoctar fins a tres nits fora del centre sense que calgui aïllament a la tornada, mentre que en el cas dels centres amb vaccinació incompleta les visites romanen suspeses.

La resolució estableix que, en els municipis en nivell d’alerta 1 i 2, les persones que resideixin en centres de gent gran, independentment del seu grau d’immunització, podran sortir seguint el protocol que estableixi la direcció de la residència. No hi haurà restriccions per a les sortides per raons de salut o terapèutiques, que es mantindran en tots els nivells, ni per a les sortides vacacionals, que seran per períodes iguals o superiors als 7 dies.

El reingrés després d’una sortida amb pernoctació es farà segons els criteris establerts per la Conselleria de Sanitat sobre proves i aïllament, en funció de la situació de vaccinació, de la durada de la sortida, i del nivell d’alerta del municipi de destí. Els centres amb vaccinació completa hauran de tenir un 5% de places per a garantir l’aïllament, percentatge que s’eleva al 10% per als quals no hagin completat la vacunació.

La nova resolució també elimina el límit de familiars que visiten el centre quan el municipi estigui en nivell d’alerta 1 o 2, tot i que es manté l’obligació de demanar cita prèvia i que les trobades siguin preferiblement en espais oberts. En els centres en nivell d’alerta 3, si tenen la vaccinació completa permetran visites escalonades al llarg del dia d’un familiar, un tutor o similar, o de fins a 3 si són convivents, amb cita i un màxim d’una hora. Els centres amb vaccinació incompleta permetran la visita d’una sola persona.

Quant a les visites persones alienes al centre, excepte en el cas de les visites de residents, queden restringides excepte per motius justificats i amb l’autorització de la direcció del centre. Els treballadors hauran de continuar fent servir en tot moment l’equip de protecció individual quan siguin dins del perímetre del centre, i si no estan vacunats seran assignats a grups bombolla de residents o usuaris amb pauta de vaccinació completa, evitant el contacte amb no vaccinats.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.