Raimon rep avui el premi Smithsonian en reconeixement de la seva trajectòria en el marc del concert que fa aquest vespre al Palau de la Música. El lliurament del Lifetime Achievement Award (Reconeixement a la Trajectòria Artística) al cantautor valencià se celebrarà al mateix escenari del Palau, abans del recital corresponent al cicle Dotze recitals de comiat. El director de l’Smithsonian Center for Folklife and Cultural Heritage, Michael Mason, serà l’encarregat d’atorgar-li el guardó internacional.

Raimon és l’únic artista en llengua catalana que té editat un disc pel segell discogràfic d’aquesta institució, la qual ha mostrat un gran interès per organitzar-li un concert de comiat als Estats Units. Aquest concert no serà possible perquè Raimon s’acomiada definitivament dels escenaris amb els 12 recitals que ofereix aquest mes de maig al Palau de la Música Catalana.

L’Smithsonian Center for Folklife and Cultural Heritage és una institució educativa i d’investigació que promou la cultura i la tradició nord-americanes i d’arreu del món. Ho fa a través de l’Smithsonian Folklife Festival, Smithsonian Folkways Recordings, exposicions, documentals i vídeos, simpòsiums, publicacions i materials educatius. La seu central es troba a Washington DC.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]