Rabell envia una carta als diputats de CSQP amb una proposta per superar la crisi interna

  • Proposa reunir la Coordinadora Política de CSQEP dilluns per tancar la crisi oberta en el grup

VilaWeb
Redacció / ACN
23.09.2016 - 16:50
Actualització: 23.09.2016 - 17:28

El president del grup parlamentari de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, ha enviat aquest divendres una carta als seus diputats amb una distribució de tasques per superar la crisi oberta. Segons la seva proposta, ell renunciaria a fer de portaveu en el Debat de Política General, cedint aquesta tasca a un diputat de Podem. Ell s’ocuparia de la qüestió de confiança i un parlamentari d’ICV dels pressupostos. Rabell ja va apuntar fa uns dies que seria lògic que Joan Coscubiela portés el debat pressupostari. Pel que fa a les lleis de desconnexió, concreta que també seria un diputat de Podem qui fes de portaveu en el debat de totalitat d’aquelles que s’han presentat (la de l’administració tributària). Rabell planteja reunir la Coordinadora Política de CSQP dilluns.

Ha reproduït la seva carta en la seva pàgina de Facebook, constata la ‘delicada situació’ que s’ha anat generant els últims dies al voltant de l’organització del treball del grup i de la visibilitat de cadascun dels seus components. Però també constata que tots comparteixen la necessitat de fer esforços per trobar un punt d’acord, ‘un punt de trobada en què tothom s’hi senti còmode’ i que permeti encarar un curs ‘que s’anuncia molt exigent’ per a l’espai polític que representa Catalunya Sí que es Pot.

Després de copsar el parer dels diputats del grup i de conèixer les posicions de les diferents forces que l’integren, Rabell planteja una proposta que qualifica ‘de síntesi’ per tal d’unificar les voluntats de tothom. Així, explica que cedeix a Podem la conducció del Debat de Política General per ‘eixamplar els marges d’acord i facilitar-lo’, tot recordant que aquest debat correspon tradicionalment al president del grup. També proposa que un diputat d’ICV faci de portaveu dels pressupostos, tot i que Podem volia que ho fes Àngels Martínez. Rabell es quedaria amb la qüestió de confiança, i el partit d’Albano-Dante Fachin amb el debat de totalitat de les lleis de desconnexió presentades, en concret la de l’administració tributària.

En paral·lel, remarca que caldrà ‘organitzar de forma plural i compartida les successives compareixences davant dels mitjans de comunicació en el decurs d’aquests debats centrals’. Rabell espera que aquest plantejament ‘permeti reconduir la situació del grup’ i proposa una reunió per parlar-ne el proper dilluns.

Ací podeu llegir la carta que ha enviat Rabell als diputats de CSQP:

‘Benvolgudes companyes i companys:
Tothom és conscient de la delicada situació que s’ha anat generant aquests últims dies al voltant de l’organització del treball del nostre grup parlamentari i de la visibilitat de cadascun del seus components. De la mateixa manera, totes i tots compartim la necessitat de fer esforços per tal de trobar un punt d’acord; un punt de trobada en què tothom s’hi senti còmode i que ens permeti encarar amb força un curs polític que s’anuncia molt exigent per al nostre espai polític.

En aquest sentit, després de copsar el parer dels diputats i diputades del grup i de conèixer els posicionaments de les diferents formacions polítiques – Podem, ICV, EUiA, Equo -, així com de les persones independents que integren CSQEP, m’adreço a vosaltres en la meva qualitat de President del grup i per fer-vos una proposta de síntesi que pugui unificar les nostres voluntats.

La proposta s’articula al voltant del repartiment de tasques en el que serà la seqüència dels grans moments parlamentaris d’aquesta tardor: qüestió de confiança, debat de política general, pressupostos del 2017 i les conegudes com a «lleis de desconnexió». Per tal d’eixamplar els marges d’acord i facilitar-lo, la proposta avança la cessió per part meva d’una tasca rellevant – el debat de política general -, la conducció del qual correspon als presidents dels diferents grups en el funcionament tradicional del Parlament de Catalunya. Per tant, la distribució que us proposo seria la següent:

Debat de la Qüestió de Confiança: Lluís Rabell

Debat de Política General: Diputat/diputada de PODEM

Debat de Pressupostos 2017: Diputat/diputada d’ICV

Debat de totalitat de les lleis de desconnexió presentades. (Codi Tributari de Catalunya): Diputat/diputada de PODEM.

Paral•lelament – i aquest extrem feia consens entre tothom des del principi -, caldrà organitzar, de forma plural i compartida pels diferents portaveus del grup, les successives compareixences davant dels mitjans de comunicació en el decurs d’aquests debats centrals.

Esperant que aquest plantejament permeti reconduir la situació del grup, proposo que per parlar-ne concretament i per discutir de la nostra orientació en els propers mesos reunim dilluns vinent la Coordinadora Política de CSQEP. Així ho he traslladat a les diferents forces polítiques per trobar l’hora més adient per celebrar aquesta reunió.

Rebeu una cordial abraçada.

Lluís Rabell
President del Grup Parlamentari CSQEP

Barcelona, 23 de setembre de 2016′

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any